Политика за поверителност и защита на личните данни на “Терра Кредит“ EООД

Координати за връзка с Администратора и длъжностното лице по защита на данните:

Име: „Терра Кредит“ ЕООД

ЕИК:      130339438

Адрес: гр. София, р-н Витоша, жк „Манастирски ливади“, ул.“Бяла акация“ № 5, ет.1

Електронна поща: office@terracredit.com

Данни за контакт с длъжностното лице по защита на данните: dpo@terracredit.com, адрес: гр. София, р-н Витоша, жк „Манастирски ливади“, ул.“Бяла акация“ № 5, ет.1

Личните Ви данни се използват за предоставяне на услугите на Дружеството по възможно най-подходящ начин за Вас. Целите за обработване на личните Ви данни варират от това да Ви предоставим възможност за уговаряне на среща с наш кредитен консултант до целите за маркетинг, както и да Ви запознаем с предлаганите от нас услуги.

Основните причини за събиране на личните Ви данни при посещение на сайта са следните:

  • Да Ви осигурим бърз и лесен контакт с наши служители;
  • Да Ви предоставим услугите, за които сте посетили сайта;
  • Да извършим и оптимизираме маркетингов анализ и да Ви изпращаме съобщения с ексклузивни оферти, след като имаме Вашето разрешение или когато това е позволено от закона.

Ние обръщаме особено внимание на обработването на Вашите лични данни и надолу можете да откриете подробности относно мерките за сигурност, предприети от нас. Тази политика покрива също така и информация относно:

– Вашите права и задължения;

– Яснота относно нашите отношения с Вас и прозрачност за това как събираме и използваме Вашите лични данни;

– Ангажименти за това как защитаваме Вашите лични данни;

  1. Относно политиката за поверителност.

Политиката за сигурност пояснява как ние, “Терра Кредит“ EООД, събираме, обработваме, съхраняваме и прехвърляме Вашите лични данни, когато използвате услугите, предоставени на terracredit.com (нашия сайт).

  1. Какви лични данни събираме и как ги използваме?

Ние събираме лични данни, когато се запишете за нашите услуги и когато използвате нашия уебсайт. Тази информация се използва, за да Ви предоставим нашите услуги. Също така се използва за рекламни цели при изрично Ваше съгласие за това, а също и със статистически такива – относно това как потребителите използват нашия уебсайт.

  • Когато използвате нашите сайтове може да използваме „бисквитки“ или подобна технология за събиране на допълнителни данни, включително:
  • вашия IP адрес – цифров код за идентифициране на вашето устройство, който може да предостави информация за държавата, региона или града, където сте базиран;
  • историята на вашето сърфиране на съдържанието, което сте посетили на нашите сайтове, включително информация за това как сте били насочени към нашите сайтове чрез друг уебсайт;
  • подробности за Вашите устройства, например, уникалния идентификационен номер на устройството, уникалния идентификационен номер на рекламата и браузърите, използвани за достъп до нашето съдържание.

Не събираме специални категории данни – като информация за вашата раса, политически мнения, религия, здраве или сексуална ориентация, както и каквито и да е други лични данни, които попадат в специалните категории лични данни.

  • Когато използвате сайта ни за насрочване на среща с наш служител в избран от Вас офис:
  • Три имена
  • Мобилен телефон
  • Електронен адрес
  1. Как събираме Вашите лични данни?

Ние събираме личните Ви данни, когато:

  • се абонирате за маркетинг услугите ни;
  • осъществите достъп до сайта ни, посредством „бисквитки“ и други подобни технологии;
  • се свържете с нас посредством ел. поща или други подобни технологии.
  1. За какво използваме Вашите лични данни?

 Ние използваме Вашите лични данни, събрани през сайта ни за редица цели, като например:

  • Да Ви предоставим услугите, за които сте се абонирали, като например да Ви изпращаме ексклузивни оферти и други рекламни съобщения с Ваше изрично съгласие;
  • За да извършим маркетингов анализ, например, ние разглеждаме какво сте прегледали в нашите сайтове и приложения и какви продукти и услуги са Ви заинтересовали, за да разберем по-добре какви са Вашите интереси и предпочитания и да подобрим маркетинга си, като го направим по-подходящ за Вашите интереси и предпочитания;
  • За статистически цели като анализ на работата на нашия сайт приложения и за да разберем как посетителите ги използват;
  • За да отговорим на Вашите запитвания и да разгледаме оплакванията Ви;
  • Да се съобразим с приложимите закони и разпоредби;
  • Да осъществим контакт с Вас, след като сте предоставили данните си с цел да се насрочи среща между Вас и наш служител в избрания от Вас офис, за да започне процедурата по кандидатстване за желания от Вас кредит.
  1. Правни основания за използване на личните Ви данни.

Използваме Вашите лични данни само когато имаме законово основание за това. Определяме законовото основание според целите, за които сме събрали Вашите лични данни. Във всеки случай, законовото основание ще бъде едно от следните:

  • Съгласие: Пример за това е, когато предоставите Вашето изрично съгласие да получавате маркетингови съобщения от нас. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като последвате инструкциите в мейла, съдържащ рекламните съобщения.
  • Легитимни интереси: Когато е необходимо да разберем нашите потребители, да популяризираме услугите си и оптимизираме работата на нашия сайт за максимална ефективност. Например, ние ще разчитаме на законния си интерес, когато анализираме какво съдържание е било гледано на нашия сайт, така че да разберем как се използва.
  • Договорно основание – когато предприемате стъпки, за да влезете в договорни отношения с нас, например – подавате данните си на сайта, за да започне процедурата по кандидатстване за кредит. Наш служител ще използва данните, за да осъществи контакт с Вас, за да бъде насрочена среща в уречен час в избран от Вас офис за Ваше максимално удобство.
  • Спазване на закона: В някои случаи може да имаме правно задължение да използваме или съхраняваме Вашите лични данни.
  1. Използване на личните данни на деца.

 Нашите продукти и услуги имат възрастово ограничение и са достъпни само за пълнолетни лица.

  1. Сигурност на Вашите лични данни.

 Прилагаме подходящи технически и организационни мерки, за да защитим Вашите лични данни от неправомерна обработка и срещу случайна загуба, повреда или унищожаване. За съжаление изпращането на информация през интернет не е напълно сигурно. Въпреки че правим всичко възможно да защитим Вашите лични данни, не можем да гарантираме сигурността на личните данни, изпратени на нашия сайт, докато са все още в транзит, и така вие ги предоставяте на свой риск.

  1. С кой споделяме личните Ви данни?

Ние не споделяме Вашите лични данни с други хора или организации, които не са пряко свързани с нас, освен при следните обстоятелства:

  • Можем да разкрием Вашите лични данни на нашите доставчици на услуги –  обработващи лични данни. Това могат да бъдат хостинг компании, доставчици на IT услуги, системна администрация, куриери, мобилни оператори. С тях сключваме договори, които гарантират сигурността на Вашите данни
  • Можем да разкрием Вашите лични данни на която и да е правоприлагаща агенция, съд, регулатор, държавен орган или друга организация, ако сме длъжни да го направим, за да изпълним правно или регулаторно задължение или по друг начин да защитим нашите права или правата на някой друг.
  • Можем да разкрием Вашите лични данни на всяка друга организация, която купува или на която прехвърляме всички или по същество всички наши активи и бизнес. Ако тази продажба или трансфер се осъществи, ние ще положим разумни усилия, за да се опитаме да гарантираме, че организацията, на която прехвърляме Вашите лични данни, ще я използва в съответствие с нашата политика за поверителност
  • Можем да разкрием Вашите лични данни на наши съдружници с цел предоставяне на желаните услуги – осъществяване на връзка за насрочване на среща за кандидатстване за кредит в съответния офис.
  1. Международни трансфери на данни.

Ние няма да прехвърляме Ваши лични данни извън границите на България.

  1. Колко дълго съхраняваме Вашите лични данни?

Ние съхраняваме Вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо. Колко време се нуждаем от Вашите лични данни зависи от това за какво ги използваме. В случай, че предоставите телефонен номер, три имена и електронна поща за целта да се свържем с Вас и да насрочим среща за кредитна консултация, то тези данни ще бъдат пазени в срок от 6 месеца от датата на постъпването им в нашата база данни. Информация от „бисквитки“ ще бъде съхранявана за срок от 6 месеца от първоначалното осъществяване на връзка с уебсайта ни.

Ако вече нямаме нужда от Вашите данни, ние ще ги изтрием или ще ги направим анонимни, като премахнем всички подробности, които Ви идентифицират. Ако сме поискали разрешението Ви да обработваме личните Ви данни и нямаме други законови основания да продължим с тази обработка, и вие оттеглите разрешението си, ние ще изтрием Вашите лични данни в разумен срок.

10.1. Когато обработваме Ваши лични данни на основание съгласие, например за  маркетингови цели (телефон и ел. поща), същите се обработват и съхраняват до получаване на искане от Вас да бъдат изтрити (забравени).

  1. „Бисквитки“ и подобна технология.

      Когато посещавате нашия сайт, можем да събираме лични данни от Вас автоматично, използвайки „бисквитки“ или подобна технология. „Бисквитката“ е малък файл, който може да бъде поставен на вашето устройство, който ни позволява да Ви разпознаем и запомним.
    Тази политика за поверителност включва нашата политика за „бисквитки, където можете да се запознаете подробно с политиката ни за „бисквитките“.

 

  1. Вие разполагате със следните права във връзка със събирането, обработването и съхраняването от страна на „Терра Кредит“ ЕООД на личните Ви данни:

12.1. Право на информация – право по всяко време да изисквате от нас информация за съхраняваните от Дружеството за Вас лични данни, както и за техния произход, получатели или категории получатели, на които те се предават, и целта на съхранението.

12.2. Право на достъп – право да получите потвърждение дали Дружеството обработва Ваши лични данни, право на достъп до тях, както и информация относно обработването им.

12.3. Право на коригиране – право да поискате Дружеството своевременно да коригира и/или допълни съхранявани от Дружеството неточни Ваши лични данни.

12.4. Право на изтриване (правото „да бъдеш забравен“) – право да поискате Дружеството да заличи (изтрие) или блокира личните Ви данни, обработването на които не отговаря на изискванията на Закон за защита на личните данни и Общия регламент относно защитата на лични данни. Част от правото „да бъдеш забравен“ е и задължението Дружеството да уведоми третите лица, на които тези данни са били разкрити, за всяко такова заличаване или блокиране, с изключение на случаите, когато това е невъзможно и/или изисква прекомерни усилия.

12.5. Право на ограничаване на обработването – право да изискате от Дружеството ограничаване обработването на личните Ви данни, когато:

12.5.1. оспорвате верността на данните, за периода, в който Дружеството трябва да провери верността им;

12.5.2. обработването на личните Ви данни е без правно основание, но вместо Дружеството да ги изтрие, искате тяхното ограничено обработване;

12.5.3. подали сте възражение за обработването на личните Ви данни, в очакване на проверка дали основанията на Дружеството са законни.

12.6. Право на преносимост на данните – право да получите личните си данни, които сте предоставили на Дружеството и които се отнасят до Вас, в структуриран, популярен формат, пригоден за машинно четене, както и да използвате тези данни за друг администратор по своя преценка.

12.7. Право на възражение – по всяко време имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни от Дружеството при наличие на законово основание за това. Когато възражението е основателно, правото на Дружеството да обработва личните данни отпада;

12.8. Право да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране – право да поискате човешка намеса от страна на Дружеството при обработване на данните Ви, право да оспорите решението на Дружеството и право да изложите гледната си точка.

12.9. Право на оттегляне на съгласие – право да оттеглите по всяко време даденото от Вас съгласие за събиране, обработване и съхраняване от Дружеството на личните Ви данни, когато личните данни се обработват на основание съгласие (например за маркетинг цели).

Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на съхранението и обработката на лични данни преди неговото оттегляне, както и няма да има отражение върху съхранението и обработката на личните данни от Дружеството в случаите, в които Дружеството има друго правно основание за съхранението и обработката – законово задължение да пази тези данни, съгласно разпоредбите на българското законодателство и/или правото на Европейския съюз, в изпълнение на договор или при наличие на законен интерес.

12.10. Право на жалба до надзорен орган – В случай, че смятате, че нарушаваме приложимата нормативна уредба относно обработването на личните Ви данни, Ви молим да се свържете с нас за изясняване на въпроса. Също така имате право да подадете жалба до надзорен орган, който в Република България е Комисията за защита на личните данни, с адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2. Повече за дейността на Комисията можете да откриете на https://www.cpdp.bg/.

  1. Промени в Политиката за поверителност.

  За всички извършени промени в настоящата Политика за поверителност ще Ви уведомим своевременно чрез публикуване на съобщение на уеб страницата на Терра Кредит и/или в социалните мрежи, и/или по друг достъпен за Вас начин.

Настоящата политика влиза в сила от 01.04.2020 г., на която дата същата е публикувана на Сайта на „Терра Кредит“ ЕООД.